На Львівщині вшанували пам`ять жертв тоталітарних режимів

|

Сьогодні, 22 червня, у Львові вшанували пам`ять невинно убієнних людей в період Другої Світової війни. За душі жертв комуністичного та нацистського режимів разом з львів’янами прийшли помолитися голова Львівської обласної ради Петро Колодій, депутати обласної ради, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Йосиф Ситник, громадські діячі, ветерани національно-визвольних змагань, політв’язні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

Зібралися люди біля пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів, що на площі Шашкевича, 1. До пам’ятника поклали квіти, після чого священнослужителі відправили панахиду. 

Також на місці вшанування пам’яті загиблих українців відбулося віче, на якому виступили представники влади та громадські активісти.

За словами голови Львівської обласної ради Петра Колодія, сьогодні Україна згадує всіх тих, хто поліг від злочинних тоталітарних систем – комуністичної та нацистської, які зухвало правили в країні у ХХ столітті. «Історія України має чимало чорних сторінок, але таких трагічних, які ми перегортаємо, читаючи про ХХ століття, – найбільш вражають своїм цинізмом та людиноненависництвом», – зауважив Петро Колодій.   

Очільник обласної ради також зазначив, що Україною повсякчас хотіли керувати ззовні, нав’язуючи свої принципи, свою волю та вподобання. Але незламний дух української нації завжди перемагав, навіть у найважчій боротьбі за власну долю, за свободу від окупантів. «І нині на сході нашої країни чуємо голосне відлуння тоталітарної системи, експортованої Росією. Як і у роки Другої Світової війни, так і в 2014 році маємо репресії у відношенні до України. І найбільшою шаною тим, хто загинув, має бути пам’ять та молитва, а тим, хто пережив страшні роки – повсякденна турбота про них», – сказав він.  

Фото: прес-служба ЛОР 

           

           

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *