ОСТАННІ НОВИНИ

Проти Богатирьової порушили справу

|

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальну справу про розтрату понад 340 млн грн державних коштів посадовими особами Міністерства охорони здоров´я України, в тому числі особисто колишнім міністром охорони здоров´я України Раїсою Богатирьовою  

Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

Зокрема, за даними Головного слідчого управління ГПУ, йдеться про розтрату 63,5 млн грн при здійсненні протягом 2011-2013 років закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів, виробів медичного призначення та обладнання за значно завищеними цінами. А також коштів у сумі 279 млн грн, які були використані в першій половині 2013 року на закупівлю інсулінів «Індар» в ЗАТ «З виробництва інсулінів «Індар».

Крім того, Головне управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури початок кримінальне провадження за фактом вчинення посадовими особами МОЗ кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Так, у ході прокурорської перевірки встановлено, що зазначені посадові особи умисно, всупереч забороні Державної служби України з лікарських засобів на реалізацію, зберігання та застосування імунобіологічних препаратів, безпідставно перерахували товариству бюджетні кошти на загальну суму 6,4 млн. грн.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснює прокуратура Києва.

Нагадаємо, за результатами перевірок, проведених Генеральною прокуратурою України розпочато кримінальне провадження відносно посадових осіб ПРАТ «З виробництва інсулінів «Індар», які умисно незаконно завищили ціни лікарські засоби, що закуповуються Міністерством охорони здоров´я України, чим завдали державі збитків на суму 3,3 млн грн (ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України).

Верховна Рада відсторонила Раїсу Богатирьову від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України 23 лютого. 

Фото: Наталя Ільїна

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *