ОСТАННІ НОВИНИ

Головна версія вибуху газопроводу на Полтавщині – теракт

|

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що ключова версія вибуху газопроводу в Полтавській області – теракт. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба МВС України.

«Оперативна група МВС проводить слідчі дії з визначення причин вибуху. Розглядається декілька версій події, в тому числі, ключова версія – терористичний акт. За словами місцевих жителів, безпосередньо перед загорянням, вони чули два сильних хлопки, що може свідчити про умисні вибухи», – сказав Арсен Аваков.

За словами міністра, наразі подача газу по цій гілці газопроводу перекрита, небезпека масштабнішої катастрофи усунена, станом на 16 годину вогонь загасили. Транзит газу здійснюється за резервною гілкою в повному обсязі.

Нагадаємо, сьогодні близько 15 години в Лохвицькому районі Полтавської області стався вибух та загоряння газорозподільного вузла газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород. Висота полум`я досягала100 м, діаметр загоряння 200-300 м. Вже через п`ять хвилин на місце були негайно направлені оперативні групи МВС і загін Державної служби з надзвичайних ситуацій. Постраждалих серед населення немає.

Слідче управління відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 292 Кримінального кодексу України. У разі підтвердження ключової версії, справа буде перекваліфікована за статтею тероризм.

«Хочу нагадати, що напередодні президентських виборів, нам вдалося попередити дві спроби здійснення терористичних актів на Українській газотранспортній системі в Івано-Франківській області. Ще 3 червня Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у своєму виступі у Верховній Раді, що ці диверсії мали на меті дискредитувати українську газотранспортну систему, переривання транзиту газу до Європи і найголовніше: легітимізацію «Південного потоку» в очах Європи», – зазначив А.Аваков.

 

Фото з Facebook Орест Олійник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *