ОСТАННІ НОВИНИ

Громада Миколаєва проти передачі міського водоканалу у концесію

|

15 червня директор департаменту ЖКГ ЛОДА Андрій Ільків взяв участь у других громадських слуханнях у місті Миколаєві Львівської області з приводу передачі МКП «Миколаївводоканал» у концесію. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

У своєму рішенні щодо цього питання громада Миколаєва одноголосно прийняла рішення «обговорення питання передачі у концесію МКП «Миколаїводоканал» припинити» та підтримати рішення попередніх громадських слухань (29.05.2014): «відмовити Миколаївській міській раді у наданні громадою згоди на передачу МКП «Миколаївводоканал» у концесію».

Нагадаємо, що усі попередні рішення з приводу передачі МКП «Миколаївводоканал» у концесію Миколаївська міська рада приймала без обговорення з громадськістю. Андрій Ільків зазначив, що прийняття цього рішення міськими депутатами без громадських слухань є недопустимим.

Вивчивши ситуацію, яка склалась у Миколаєві з цього питання, директор департаменту ЖКГ ЛОДА додав, що ініціюватиме ряд поправок та змін до Закону України «Про концесії».

«Ми розуміємо, що цей закон готувався, щоб передати всі стратегічні об’єкти у приватну власність по цілій Україні і диктувати громадам свої вимоги та умови по наданню послуг та оплати за надані послуги. Якщо концесіонер хоче забрати якийсь об’єкт у концесію, то ми повинні мати чіткі важелі впливу і контролю на долю цього об’єкта. Але якщо підприємство не є збитковим, як ми це маємо на прикладі «Миколаївводоканалу», і не має надзвичайних проблем щодо експлуатації мереж та оплаті за надані послуги – немає необхідності його продавати. Тим більше – не спитавшись думки громади», – наголосив Андрій Ільків.

Голова громадських слухань Роман Тенета розповів, що попри бажання відстороненого від посади міського голови м. Миколаєва Ігоря Хімчака та групи підконтрольних йому депутатів продовжити процес передачі МКП «Миколаївводоканал» у концесію – громада і надалі рішуче захищати комунальне майно міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *