ОСТАННІ НОВИНИ

Військові з Яворова готові йти в бій, але не мають з чим – експерт

|

Люди пожертвували на армію вже більше 100 мільйонів, а у військовослужбовців зокрема тих, які проходять навчання на Яворівському полігоні і надалі спостерігається брак зброї та амуніції. Про це сьогодні на прес-конференції депутатів Львівської обласної ради, щодо оснащення ЗСУ, розповів член Спілки офіцерів України Петро Курдимчук, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

«Бойова підготовка у хлопців проходить нормально, люди готові йти в бій. Але з боку держави, яка мала забезпечити їх, такої готовності немає. Відсутні зокрема снайперські гвинтівки, прибори нічного бачення, засоби зв’язку. Взагалі відсутня бойова техніка – ні БМП, ні БТР немає. Тобто, прикриття немає жодного. Якщо ці військові служитимуть на блокпості, їм потрібна буде вогнева підтримка – більше, ніж автомати та кулемети. Також відсутнє взуття, запасні комплекти форми. Про дизельні генератори і зварювальні апарати взагалі мова не йде, їх взагалі нема», – сказав П. Курдимчук.

Вже завтра за словами депутат облради Ярослава Мудрого питання оснащення військових планують розглянути на сесії Львівської облради.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *