ОСТАННІ НОВИНИ

Росія допустила міжнародне викрадення дітей з України – МЗС

|

Вивезення дітей за кордон за відсутності дозвільних документів дозволяє кваліфікувати дії зловмисників як міжнародне викрадення дітей згідно з Конвенцією про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

За перевіреною Генеральним консулом України в Ростові-на-Дону та підтвердженою компетентними органами України інформацією, 12 червня ц.р. російська сторона незаконно дозволила перевезти на територію РФ без відповідних дозвільних документів, а лише за копіями свідоцтв про народження, 16 дітей-сиріт з групи громадян України, викрадених у м.Сніжному озброєними представниками так званої «ДНР».

Станом на даний час, викрадені діти перебувають у місті Донецьк, що знаходиться у Ростовської області Російської Федерації.

Таким чином, російська сторона грубо порушила положення Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації від 16 січня 1997 року, а також взяті на себе міжнародні зобов’язання у галузі забезпечення прав дітей, зокрема статі 11 та 35 Конвенції ООН про права дитини.

Вивезення дітей за кордон за відсутності дозвільних документів дозволяє кваліфікувати дії зловмисників як міжнародне викрадення дітей згідно з Конвенцією про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей, з відповідними правовими наслідками для них та інших сторін, за сприяння або з потурання яких вчинено цей злочин.

На підставі встановленого факту незаконного перевезення українських дітей до Росії МЗС України невідкладно надіслало вербальну ноту Міністерству закордонних справ Російської Федерації з наполегливою вимогою вжити термінових вичерпних заходів з метою забезпечення негайного повернення дітей в Україну та притягнення до відповідальності осіб, причетних до сприяння їхньому незаконному в’їзду на територію Російської Федерації.

МЗС тримає цю справу на особливому контролі, задіяні відповідні дипломатичні механізми. Генеральний консул України в Ростові-на-Дону продовжує працювати на місці з метою надання необхідної консульсько-правової допомоги у поверненні українських дітей на Батьківщину.

Фото: news.pn

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *