ОСТАННІ НОВИНИ

У Криму ВІЛ-позитивні в`язні залишилися без життєво важливого лікування

|

За інформацією Управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) в окупованому Криму та місті Севастополі, запас препаратів антиретровірусної терапії для ВІЛ-позитивних ув’язнених на балансі управління закінчились 10 червня 2014 року. Таким чином люди, які не мають необхідних препаратів, змушені перервати лікування, що надалі призведе до розвитку резистентності до АРВ-препаратів або смерті. Про це Львівському порталу повідомили у відділі зв`язків з громадськістю та пресою ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».  

Окрім того, препарат «Тенвір», що входить в схему лікування для 32 ВІЛ-позитивних ув`язнених, не входить до переліку життєво необхідних і найважливіших лікарських препаратів 2014 року, затвердженого урядом Російської Федерації, і відповідно не може закуповуватися за рахунок коштів федерального бюджету. Дана ситуація може призвести до переривання антиретровірусної терапії та призведе до катастрофічних наслідків для життя та здоров`я ВІЛ-позитивних ув`язнених, які відбувають покарання в Криму.

Зараз в установах Управління ФСВП Росії по Криму та м. Севастополю містяться 83 ВІЛ-позитивних ув`язнених та засуджених, які отримують антиретровірусну терапію.

«ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» звертається до урядів України та РФ з вимогою знайти метод урегулювання ситуації, яка ставить під загрозу життя людей. Мережа наголошує на неприпустимості переривання лікування, що є прямим порушенням прав громадян на життя та здоров’я», – коментує ситуацію Голова Координаційної Ради Мережі Володимир Жовтяк.

Нагадуємо, що забезпечення АРВ-препаратами раніше здійснювалося в якості гуманітарної допомоги ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Фото: ТСН 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *