ОСТАННІ НОВИНИ

Французи зацікавлені інвестувати і розвивати свій бізнес на Львівщині

|

Сьогодні, 12 червня, у Львові відбувається круглий стіл за участю надзвичайного та Повноваженого Посла Франції в Україні Алена Ремі, голови та членів Асоціації «Французька ділова спільнота в Україні», міського голови Львова Андрія Садового, представників Львівської міської ради, французьких та львівських підприємців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як розповів під час круглого столу голова Асоціації «Французька ділова спільнота в Україні» Томас Моро, вже понад 20 років в Україну інвестують 120 французьких підприємств, що дозволяє Франції увійти в 10-ку найкращих інвесторів України. Французькі інвестори створили 25 тис. робочих місць в Україні, з них 2 тис. – у Львові.

«Французькі підприємства цього року є більш активними, це пояснюється двома речами. По-перше, французький бізнес дуже цікавить місто Львів. Все таки французи виявляють свою вірність, незважаючи на політичну ситуацію в Україні. По-друге, Львів для нас є полюсом своєрідної стабільності», – зазначив дипломат.

Водночас Посол Франції в Україні Ален Ремі зазначив, що Львів має дуже добру стратегію розвитку міста, тому французькі компанії планують розвивати своє виробництво у місті та в регіоні. «Тут присутні більше 12 підприємств, вони хочуть співпрацювати з містом і з областю, то ж очікуйте фінансових надходжень до Львова та регіону», – повідомив він.

За словами присутнього на круглому столі голови Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова, французький бізнес вірить в Україну і бачить своє місце в Україні. «Львів  – це місто позитивне, комерційно скероване і європейське. Він є, був і буде таким. Поєднати бізнес і джаз – це дуже креативно», – зазначив Геннадій Чижиков.

Як зазначив керівник Національної інвестиційної агенції України Сергій Євтушенко, Львів відкритий до різних ініціатив, новацій. Міська влада оперативно реагує на пропозиції щодо проведення в місті різноманітних заходів.

«Зараз Львів є не тільки культурною столицею країни, а  й важливим діловим центром. Про рейтинг інвестиційної привабливості міста свідчать результати дослідження. Вони показали, що Львів посідає перше місце за діловим кліматом, ефективністю боротьби з корупцією, відкритістю влади. Центр і фокус ділової активності зміщується на Галичину, бо за Львовом йде Івано-Франківськ», – зазначив Сергій Євтушенко.

Зазначимо, на зустрічі присутні делегації французьких компаній Ашан, БігБорд, Біопрект, Креді Агріколь Банк, Іджіс, Електрісіте де Франс, ЕРАЙ, Франс Груп Туризм, Леруа Мерлен, Пежо Сітроен Україна та інші, які презентували свої компанії та проекти у Львові.

Нагадаємо, французька делегація на чолі з Послом приїхала до Львова на фестиваль «Альфа Джаз Фест», який стартує сьогодні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *