ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІ розпочинає жорстке полювання на водіїв, які зваблюють хабарями

|

Відтепер, пропонуючи гроші інспектору аби уникнути відповідальності за скоєне правопорушення, водій має всі шанси потрапити до об’єктиву фотоапарату чи відеокамери, що зафіксують момент передачі коштів інспектору ДАІ. За що, відповідно, керманичу авто доведеться відповідати згідно чинного законодавства.

Про це сьогодні у своєму зверненні, оприлюдненому на сайті Департаменту ДАІ повідомив начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко.
«Чимало водіїв і досі помилково вважають хабар «найкращим врегулюванням» проблем на дорозі, зокрема тоді, коли вони є порушниками Правил дорожнього руху і в такий спосіб намагаються уникнути відповідальності за скоєне правопорушення. Аби виключити корупційну складову, за моїм дорученням працівники ДАІ розпочинають проводити фото, відеозйомку за фактами спроби дачі хабара», – повідомив Сіренко. 
«Жорстке реагування на прояви корупції дали відповідні результати: на сьогодні скарг щодо неправомірних дій інспекторів ДАІ значно менше. Однак, викорінюючи корупцію в своїх лавах, ми постійно стикаємося з ситуацією, коли самі учасники дорожнього руху намагаються «відкупитися» від прискіпливого інспектора, пропонуючи йому грошову винагороду. Таким чином «спіймані» водії намагаються уникнути судової тяганини чи адміністративної відповідальності. І навіть не замислюються над тим, що скоюють злочин, за яким відповідно до законодавства України передбачена кримінальна відповідальність», – наголосив Сіренко. 
Він нагадує, що за вчинення таких дій ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачено штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією. 

 Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *