ОСТАННІ НОВИНИ

В української армії залишилось всього 10 вертольотів – Чорновол

|

За час АТО кількість вертольотів, які перебувають на озброєнні української армії, скоротилася з 19 до 10 одиниць. Про це 11 червня заявила журналістам у Кабінеті Міністрів урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол, повідомляє «РБК-Україна».

«З початку конфлікту (на сході України, – ред.) мова йшла про 19 вертольотів, а зараз йдеться про 10 вертольотів. Це дуже мало для такої країни, як Україна, особливо, якщо вона перебуває у стані війни», – сказала Чорновол.

Також Чорновіл виступає за достроковий розрив контракту Міністерства оборони і Міністерства внутрішніх справ з приватною компанією «Українські вертольоти» про оренду 26 вертольотів для повернення їх силовим структурам, передають «Українські новини».

За її інформацією, в 2003 році був укладений договір Міноборони з цією компанією про оренду 16 вертольотів міністерства за символічну плату, крім того, ще 10 вертольотів були орендовані компанією у МВС.

У 2011 році в цей договір було внесено низку уточнень.

За словами Чорновол, договір передбачає, що в разі виникнення форс-мажорних обставин компанія протягом 15 днів зобов´язується повернути вертольоти власникам.

Вона зазначила, що, незважаючи на те, що військові дії на території України тривають вже кілька місяців, жоден вертоліт не повернуто Збройним Силам.

Чорновол закликала громадськість вимагати від влади розірвання контракту від приватної компанії – повернення орендованих вертольотів для потреб армії.

«Зараз керівництво компанії «Українські вертольоти» можна порівняти з сепаратистами», – сказала вона.

Згідно з «Білою  книгою-2012: Збройні Сили України» Міністерства оборони, на кінець 2012 року на озброєнні Сухопутних військ Збройних сил складалося 72 бойових вертольота і ще 8 протичовнових вертольотів було на озброєнні Військово-морських сил України.

Найближчим часом вертольоти повернуться в стрій.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *