ОСТАННІ НОВИНИ

У податковій виправдовують чиновників, які перевіряли діяльність загиблої жінки підприємця

|

У Головному управлінні Міндоходів у Львівській області перевірили законність дій посадовців у зв’язку з трагічною загибеллю жінки-підприємця 29 травня. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні Міндоходів у Львівській області.

Як виявила перевірка, загибла перебувала на податковому обліку в ДПІ у Залізничному районі Львова як платник єдиного податку другої групи, що передбачає щомісячну сплату до бюджету фіксованої суми податку в розмірі 229,4 гривень. За даними податківців, підприємець отримала дохід від двох суб’єктів підприємницької діяльності у сумі 530,2 тис. гривень. У зв’язку з цим, інспектор ДПІ запросив підприємця для надання пояснень і документації. Податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи за 2013 рік жінка подала 8 травня цього року, порушивши граничний термін на 86 календарних днів. У зв’язку з цим, було складено акт та застосовано штрафну санкцію на суму 170 гривень, яку підприємець сплатила 19 травня 2014 року. Згідно з наявними в інспекції документами, підстав для здійснення будь-яких додаткових штрафів фізичній особі – підприємцю не було.

Згідно з висновками перевірки, запрошуючи жінку-підприємця до інспекції, посадовці діяли в межах своїх повноважень та відповідно до чинного законодавства. Матеріали службової перевірки передано слідчому відділу Сихівського РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, який здійснює кримінальне провадження за цим фактом.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *