ОСТАННІ НОВИНИ

Нардеп просить визнати Борислав зоною надзвичайної екологічної ситуації

|

Оголосити місто Борислав зоною надзвичайної екологічної ситуації та невідкладно ініціювати розроблення та забезпечення реалізації Державної цільової програми невідкладних заходів із запобігання загостренню техногенного навантаження та соціальної напруги у місті. З таким депутатським запитом до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка звернувся народний депутат України Роман Ілик, повідомляє Львівському порталу прес-служба нардепа.

 «Місто Борислав відоме як один з найстаріших центрів нафтовидобутку у світі. За час експлуатації родовища на території міста пробурено понад 2 тис. свердловин та викопано близько 20 тисяч шурфів-колодязів. Станом на сьогоднішній день техногенно-екологічна ситуація міста надзвичайно складна. На території міста склалися несприятливі інженерно-геологічні та екологічні умови для забудови,  провадження господарської діяльності та проживання населення», – зазначає парламентар.

Нардеп переконаний: заходи щодо подолання екологічних та соціальних наслідків довготривалого видобутку нафти та озокериту на території міста Борислав слід вживати невідкладно – з тим, щоб знизити рівень загазованості території та попередити, мінімізувати і ліквідувати негативні екологічні наслідки довготривалого видобутку.

«Попередня злочинна влада мешканців міста «годувала» обіцянками. Маємо надію, що тепер ситуація зміниться, місто буде оголошено зоною надзвичайної екологічної ситуації, а також що буде нарешті розроблено і реалізовано Державну цільову програму невідкладних заходів із запобігання загостренню техногенного навантаження та соціальної напруги у місті», – підкреслив Роман Ілик.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *