ОСТАННІ НОВИНИ

Сербія також заморожує будівництво «Південного потоку»

|

Сербія змушена відкласти роботи за проектом газопроводу «Південний потік» через заяву влади сусідньої Болгарії про призупинення будівництва. Про це заявила віце-прем´єр і міністр у справах транспорту та інфраструктури країни Зорана Михайлович. Передають Коментарі, посилаючись на РИА Новости. 

«Болгарія – це центр. Таким чином, поки не будуть закінчені переговори Болгарії з Брюсселем і Євросоюзу з Росією, стоїмо і ми. Або поки Росія не змінить маршрут. Але в будь-якому випадку і перший, і другий сценарій означають відстрочку робіт в нашій країні», – заявила Михайлович.

Як повідомлялося, 8 червня прем´єр Болгарії країни Пламен Орешарські розпорядився призупинити роботи в рамках проекту з будівництва газопроводу «Південний потік» для проведення консультацій з Єврокомісією.

За його словами, роботи припиняються у зв´язку із запитом від ЄК, подальші рішення будуть прийматися в залежності від консультацій з Брюсселем.

Зазначимо, «Газпром» реалізує проект будівництва газопроводу через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи в цілях диверсифікації маршрутів експортних постачань природного газу. Для реалізації сухопутної частини проекту з Болгарією, Сербією, Угорщиною і Словенією були підписані міжурядові угоди. Довжина магістрального трубопроводу на території Сербії, згідно з проектом, має скласти422 кілометри, відводів -158 кілометрів.

Як повідомлялося, 9 червня в Брюсселі відбудеться черговий раунд переговорів щодо вирішення спірних газових питань у форматі Україна – ЄС – Росія.

Фото: gazprom.ru

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *