ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові знайшли мертвим відомого польського історика

|

Учора, 7 червня, у Львові знайшли мертвим відомого польського історика. Про це на своїй сторінці у facebook написав український журналіст, громадський діяч та історик Андрій Павлишин, інформує кореспондент Львівського порталу.

«Тіло польського історика, співробітника музею «Майданек» Роберта Кувалека в суботу знайшла міліція. 47-річний люблінець часто бував у Львові та інших містах Галичини, мав тут багато приятелів і колег. Зник у четвер пополудні, про що розійшлася інформація в соціальних мережах.

Триває слідство. Друзі просять до публікації висновків експертів не висловлювати необґрунтованих припущень і з повагою ставитися до почуттів родичів і близьких покійного», – пише А.Павлишин.
 

Нагадаємо, польський історик, працівник Музею «Майданек» Роберт Кувалек перебував у Львові з німецькою групою. Як повідомляє сайт «Майдан», 5 червня його останній раз бачили на площі Ринок, звідки мав повернутися до готелю. Але від того часу місце знаходження Роберта не було відоме.

Довідка.

Роберт Кувалек є співробітником дослідного відділу Державного музею в Майданеку, що коло Любліна (республіка Польща), видатний історик Голокосту, автор книги “Табір смерті в Белжеці” – першої монографії про табір в Белжеці.

Фото: Facebook 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *