ОСТАННІ НОВИНИ

Військові медики просять волонтерів-донорів здавати кров

|

Спеціалісти Військово-медичних клінічних центрів Західного, Центрального, Північного регіонів щоденно надають висококваліфіковану медичну допомогу військовослужбовцям різних силових структур, які отримали поранення в ході проведення антитерористичної операції. Про це Львівському порталу повідомили у Регіональному медіа-центрі Міноборони України (Львів).

За словами директора Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковника медичної служби Віталія Андронатія, наразі проблем із фінансуванням і забезпеченням медикаментами немає.

«На сьогоднішній день наші лікувальні заклади забезпечено повністю, а ті що на сході –  на 95%. Аби рятувати життя і здоров’я військовослужбовців та цивільного населення прийнято рішення про розгортання військових мобільних госпіталів», – сказав він.

За словами В.Андронатія, єдина проблема, з якою сьогодні стикається військово-медична служба Збройних Сил України, – санітарний транспорт.

«Нам не вистачає транспорту аби вивозити поранених з поля бою та перевозити їх для подальшого лікування. Для вирішення цієї проблеми здійснено перерозподіл наявних санітарних автомобілів та реанімобілів, що дозволило «перекинути» автомобілі із західного регіону на схід. На жаль, укомплектованість цим видом транспорту поки що не висока», – зазначив він.

Разом з тим, під час лікування поранених учасників АТО у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону виникла потреба у донорській крові. Відтак, військові лікарі просять волонтерів-донорів здавати кров. Забір крові проводиться за адресою:

м.Львів, вул. Личаківська, 26. Телефони для довідок: (032) 275-57-95.

 Фото: ЛОО ПР

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *