ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці прикрили підпільну гуральню, де виготовляли алкоголь відомих брендів

|

У Львові правоохоронці припинили діяльність підпільної гуральні у Львові, де промисловим способом виготовляли фальсифіковану горілку майже десяти відомих українських  виробників. Продуктивність цеху становила одна тисяча пляшок на добу. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Припинили діяльність гуральні працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України у Львівській області, які виявили підпільний цех у колишньому складському приміщенні швейної фабрики. У капроновій цистерні готувалась спиртова суміш, яка через систему фільтрів, за допомогою насоса, розливалась у тару.

«Після розливання, на пляшки встановлювали одноразові корки, наклеювали етикетки та акцизні марки і пакували у паперові піддони. Далі продукція постачалась у торгівельні мережі Львова та області. Всі ці операції проводились у відповідності до існуючих державних стандартів, тому відрізнити підробку від справжньої горілки для пересічного покупця було практично неможливо», –  розповів начальник сектору ДСБЕЗ міста Львова, майор міліції Тарас Кіт.

Внаслідок проведених санкціонованих обшуків, вилучено понад 3 тисячі вже готових пляшок фальсифікату, одна тисяча літрів підготовленої до розливу спиртоводневої суміші, більше тисячі акцизних марок з ознаками підробки,  більше півтисячі літрів спирту, паперові піддони, підготовлену тару, спиртометри та інше обладнання, яке використовувалось для розливу та упакування підробок горілки.

 

«На місці незаконного виробництва було викрито 10 осіб – мешканців Львова, причетних до організації та виготовлення фальсифікату горілки та виявлено вантажний автотранспорт, яким перевозились підроблені підакцизні товари», – зазначив заступник начальника відділу УДСБЕЗ Львівської області, підполковник міліції Михайло Тесля.

 Наразі проводиться вилучення із мережі гуртової та роздрібної торгівлі виготовленої таким чином фальсифікованої підакцизної продукції.

 

За цим фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за виготовлення та збуту фальсифікованого алкоголю. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Фото: ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *