ОСТАННІ НОВИНИ

Генерал Кульчицький завжди сам їздив на блокпости, де стояли його солдати

|

Загиблий генерал Сергій Кульчицький завжди їздив сам по блокпостах, де служили його солдати, був спокійною, відкритою і доброзичливою людиною. Про це розповів військовий журналіст Аркадій Бабченко на сторінці у Facebook, інформує кореспондент Львівського порталу

«З генералом Кульчицьким я перетинався кілька разів. Це був спокійний, адекватний, відкритий доброзичливий чоловік. На мій погляд один з найбільш адекватних в командуванні. Про те, що він генерал, я б ніколи не здогадався, якби не сказали. Явно не кар`єрист. Солдат. По блокпостах, де стоять солдати, завжди їздив сам. На броні або бортом. Бортом, мені здається, йому взагалі подобалося літати», – пише А.Бабченко.

За його словами, цього разу вертоліт доставив вантаж до гори Карачун, там розвантажили, забрали групу, яка повинна була повертатися в базовий табір і після зльоту була збита. При ударі об землю вибухнули паливні баки, підкреслює він.

«Вертушка, до речі, ходила без озброєння, використовувалася виключно як транспортна, НУРСів на пілонах у неї ніколи не було. З льотчиками кілька разів коротко розмовляв. Теж спокійні, доброзичливі мужики. Нікого з них я не фотографував – погана прикмета перед вильотом. Кожен раз домовлялися після повернення. У підсумку так і не сфотографував», – пише він.

Нагадаємо, сьогодні, близько 12.30 поблизу міста Слов`янська Донецької області, в районі проведення АТО, під час розвантаження продуктів харчування на четвертий блокпост, терористи підбили вертоліт МІ-8 Національної гвардії. В результаті події загинули 12 людей – шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи екіпаж вертольота, і шість – представників спецпідрозділу “Беркут”. Один військовослужбовець Національної гвардії України залишився живий і перебуває у важкому стані”

Згодом, як повідомили у прес-службі Національної гвардії України, силами АТО здійснено артилерійський та авіаційний обстріл території, з якої збили гелікоптер МІ-8 Національної гвардії України. Терористів причетних до обстрілу – знищено

Фото: Facebook Юрія Касьянова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *