ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати вимагають перезавантажити Верховну та місцеві ради

|

Група депутатів Львівської міської ради звернулася до голови Верховної Ради Олександра Турчинова, а також до голів парламентських фракцій УДАРу, «Батьківщини» та «Свободи» з вимогою негайного внесення змін до виборчого законодавства та призначення позачергових виборів Верховної та місцевих рад.

Звернення підписали депутати Львівської міськради Володимир Гірняк, Юрій Кужелюк і Віра Лясковська.

«Закликаємо своїх колег-депутатів усіх рівнів та усіх регіонів підтримати нашу ініціативу та виступити з аналогічними вимогами до Верховної Ради. Щиро сподіваємося, що велич і трагедія Майдану та принесені українським народом жертви спонукають народних обранців у Києві не триматися за свої мандати, а піти назустріч вимогам народу», – йдеться у зверненні, яке є у розпорядженні Львівського порталу.

Подаємо повний текст документа:

«Український народ в черговий раз засвідчив свої мудрість і зрілість, активно взявши участь у виборах Президента держави.
Водночас ця активність свідчить і про готовність людей підтримати продовження змін у країні, насамперед у сфері перезавантаження влади, без чого ці зміни навряд чи зможуть відбутися.
Зрештою, повне перезавантаження влади було однією з головних вимог Майдану поряд із євроінтеграцією держави та подоланням корупції.
Ми, депутати Львівської міської ради, вважаємо, що процес перезавантаження не має обмежуватися лише виборами нового Глави держави, а мусить торкнутися усіх гілок і рівнів влади. Лише поява нових людей у Верховній Раді та в органах влади на місцях зможе убезпечити очікувані українським народом реформи від впливу колишніх корупціонерів, кумівства, саботажу, а значить зробити їх реально ефективними.
Пропонуємо, аби вже до літніх канікул Верховна Рада розглянула і прийняла рішення про дострокові вибори як самої Верховної Ради, так і представницьких органів на місцях. 
Аби нові вибори справді дали очікуваний результат, пропонуємо внести зміни до законодавчого процесу. Бачимо два найнеобхідніші кроками до вдосконалення виборчої системи.
1.Запровадити пропорційні вибори за відкритими партійними списками. Це дозволить виборцям краще зорієнтуватися у кандидатах, висунутих партіями. Водночас це значною мірою убезпечить суспільство від чергового масового проходження у представницькі органи грошових мішків, не здатних вирішувати нагальні проблеми країни та її народу.
2.Зменшити прохідний бар’єр до Верховної Ради до 3%. Це дасть змогу потрапити у найвищий законотворчий орган представникам молодих політичних сил, зокрема тих, які активно проявили себе на Майдані.
Закликаємо своїх колег-депутатів усіх рівнів та усіх регіонів підтримати нашу ініціативу та виступити з аналогічними вимогами до Верховної Ради. Щиро сподіваємося, що велич і трагедія Майдану та принесені українським народом жертви спонукають народних обранців у Києві не триматися за свої мандати, а піти назустріч вимогам людей». 

Фото Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *