ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкриють Родинний дім для бідної молоді

|

У неділю, 1 червня, у Львові відбудеться посвячення і урочисте відкриття нового родинного дому «Покрова», який реалізувало Згромадження оо. Салезіян Східного Обряду Української Греко-Католицької Церкви за допомогою меценатів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

У 2010 році Згромадження розпочало будівництво нового дому для дітей та студентів. Приміщення, де будуть проживати діти, розраховане на 100 – 110 осіб: сиріт, напівсиріт, дітей з неблагополучних сімей та студентів.

В урочистостях візьме участь велика кількість запрошених: духовенство, влада, меценати, зокрема і закордонні. Чин посвячення Дому здійснить Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київський. Крім того, в урочистій частині візьме участь й Блаженнійший Любомир Гузар.

«Головною місією нашого Згромадження є праця з дітьми та молоддю, особливо найбільш незахищеною та бідною. Вагомим кроком у діяльності Згромадження стало заснування у 2007 році дитячого будинку для хлопців Родинний дім «Покрова» при монастирському храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Нашою метою стало за допомогою цього Родинного дому створити сприятливі, максимально наближені до домашніх, умови для всебічного і цілісного розвитку дітей. Запобіжна педагогічна система виховання, яка практикується у Родинному домі, дає змогу розкрити та розвинути індивідуальність кожного хлопця, допомогти їм у підготовці до самостійного життя, виборі професії. Тобто, Родинний дім «Покрова» допомагає виховувати в юнаків високі моральні якості на основі християнських цінностей», – розповідає о. Михало Чабан, директор Родинного дому «Покрова».

Також о. Михайло Чабан зазначив, що Родинний дім приймає дітей, яким виповнилося 6 років: відповідно до статуту, вони можуть перебувати у закладі до 23 років, допоки не отримають спеціальну освіту. Забезпечують роботу закладу вихователі, помічники вихователів, психологи, волонтери, завгосп, кухарі, прибиральниці.

Урочиста програма свята:

10.30 – Свята літургія у Храмі Покрову Пресвятої Богородиці (вул. Личаківська, 175)

13.00 – церемонія відкриття РД «Покрова» (вул. Дорога Кривчицька, 19)

14.00 – Святковий обід

17.00 – Святковий концерт (ЦТДЮГ «Погулянка», вул. Вахнянина, 29).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *