ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура розслідує справу донецько-луганських терористів, які захоплюють виборчкоми

|

Розпочато досудове розслідування щодо представників терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР” за фактами перешкоджання діяльності виборчкомів. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури України, інформує кореспондент Львівського порталу.    

Органи прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання роботі виборчих комісій у Донецькій області представниками так званої «Донецької народної республіки». Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача). 
Встановлено, що 20 травня група осіб, які назвалися представниками «ДНР», увійшли до виборчої дільниці у Маріуполі та попросили всіх громадян, які там знаходилися залишити приміщення. Після цього чоловіки забрали агітаційні матеріали та іншу документацію і разом з головою комісії залишили будівлю, опечатавши вхідні двері. Такі ж дії вони вчинили ще на шести виборчих дільницях.
Також розпочато досудове розслідування за фактом перешкоджання діяльності восьми виборчих дільниць у Жовтневому районі м. Маріуполя, куди прибули невідомі та вимагали від їх членів згорнути роботу, після чого опечатали приміщення та зникли. 
Крім цього, органами прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права в Луганській області. Так, 21 травня група людей, які назвалися представниками армії «юго-востока», увійшли до виборчої дільниці в м. Лисичанську, забрали звідти документацію, печатки, комп’ютерну техніку та повезли в невідомому напрямку. За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 157 КК України.
Загалом на території України упродовж 21-22 травня правоохоронними органами розпочато розслідування у 3752 кримінальних провадженнях, у тому числі 114 – органами прокуратури.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *