ОСТАННІ НОВИНИ

Через чиновників ЛОДА львів’яни можуть залишитись без води

|

У травні «Львівводоканал» оформив документи на проведення взаємозаліку між водоканалом, Обленерго, ДП «Енергоринок» та держбюджетом. Однак учора чиновники з ОДА заблокували цю операцію. Це загрожує безперебійному водопостачанню мешканців як міста Львова, так і міст та сіл Львівської області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради з посиланням на інформацію «Львівводоканалу».

ЛМКП «Львівводоканал» є найбільшими виробниками послуг з водопостачання та водовідведення у Львівській області. Щодня підприємство постачає воду до 730 тисяч мешканців міста Львова, до мешканців 64 сіл депресійної лійки та 30 сіл супутніх споживачів Жовківського, Золочівського, Стрийського, Пустомитівського, Перемишлянського, Яворівського та Городоцького районів та до міст Городок, Миколаїв, Винники.

Для забезпечення водою вказаних населених пунктів «Львівводоканал» споживає близько 11 млн. кВт/год електроенергії щомісяця.

«В умовах, коли вартість електроенергії постійно зростає, а тарифи на воду є незмінними, нам дуже складно вчасно здійснювати розрахунки за спожиті енергоносії. Відтак, зараз ми боргуємо енергетикам. Натомість держава нам заборгувала понад 82 млн.грн. у різниці в тарифах. Саме тому ми бачимо шляхи вирішення проблеми через проведення взаємозаліків. Зокрема, у травні ми оформили документи на проведення взаємозаліку між водоканалом, Обленерго, ДП «Енергоринок» та держбюджетом. Однак, учора чиновники з ОДА з незрозумілих причин заблокували цю операцію. Через таке рішення ми опинилися у дуже скрутній ситуації. Коштів на оплату енергоносіїв немає, а це загрожує безперебійному водопостачанню мешканців як міста Львова, так і міст та сіл Львівської області», – зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».

Фото: PHL 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *