ОСТАННІ НОВИНИ

Шевченківський гай збирає дітей на «Казку в гаю»

|

З 31 травня по 1 червня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» відбуватиметься ХІ театральний фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казка у гаю». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як зазначили організатори, фестиваль приурочений до Дня захисту дітей, відбувається щорічно та є улюбленим святом малечі. Ідея фестивалю – популяризація української казки.

За десятиріччя існування фестивалю його відвідали колективи із Польщі, Львова, Львівської області, Івано-Франківська, Чернівців, Рівного, Луцька, Полтави, Києва, Харкова, Черкас, Чернігова, Сум, Кіровограда, Херсона, Запоріжжя, Луганська, Донецька. Для колективів це хороша нагода познайомити відвідувачів із своєю творчістю. 

Щороку у фестивалі беруть участь колективи зі Львова та Львівської області, із західного регіону України і малий відсоток колективів із центральної та східної України. Зважаючи на останні події в Україні та на об`єднуюче гасло «Україна єдина», організатори XI фестивалю мають на меті прийняти переважаючу більшість колективів із Східної та Південної України.

У програмі фестивалю: перегляд конкурсних вистав, які оцінює компетентне журі, розваги та конкурси для учасників, різноманітні майстер-класи народних ремесел, екскурсії, частування, подарунки, дискотека та багато приємних несподіванок.

Відвідувачі можуть стати безпосередніми учасниками театралізованого відкриття фестивалю, у якому візьмуть участь професійні актори. Територія музею – старі дерев`яні хати з солом’яними стріхами, зелені дерева, високі смереки, створюють найкращі декорації для відтворення казок.

Оцінюватиме постановки колективів компетентне журі, до складу якого входять професійні актори, режисери, педагоги. Журі визначатиме переможців у кожній категорії та за наступними номінаціями:

Кращий актор

Краща режисура

Краща сценарна розробка

Краще художнє оформлення

Краща хореографія

Інші номінації  на пропозицію журі 

Після завершення виступів учасників фестивалю відбудеться урочисте нагородження переможців.

Впродовж фестивальних днів діятимуть розважальні галявини. А саме:

«Галявина маленьких майстрів» – народні майстри проводитимуть для дітей та учасників-колективів майстер-класи з різних ремесел: ткацтва, гончарства, розмальовування печі, виготовлення ляльки-мотанки з сіна, тканини, салфеток.

«Галявина казкарів» – байки та легенди від казкарів, розповідь про казки.

«Галявина розваг» – розваги та забави із Казковою панною, Квітковою панною та веселим Гайовичком.

«Плекальня» – колискові в українських традиціях плекання дитини.

Фестиваль «Казка у гаю» – найкраща нагода для діток не лише дізнатись ще більше казок, а стати безпосереднім учасником дійства. 

ФОТО www.skansen.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *