ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада Львова затвердила межі скандального Снопківського парку

|

Депутати Львівської міської ради на сьогоднішньому засіданні, 15 травня, затвердили межі пам`ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення парку «Снопківський». Як пояснили міські обранці, ця ухвала є лише першим етапом з врегулювання конфлікту, що виник довкола забудови та вирубки дерев у в парку, передає кореспондент Львівського порталу.

Згідно з ухвалою, загальна площа парку становить 48,3175 га. Його територію обмежуватимуть територією ЛКП «Львівводоканал», вулиці Зелена, Липова Алея, територія ТзОВ «Клуб професійного футболу Карпати», вулиці Стуса, Кубанська, Кримська та Бучми.

«Це лише перший етап. Сьогодні ми погодили межі Снопківського парку практично у тих межах, які були затверджені у 2001 році. Щоправда, додали 3 га вздовж вулиць Снопківської, Липової Алеї і Кубанської. Ми долучили цю територію, щоб потім ні в кого не було бажання побудуватись там», – зазначив директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів.

За його словами, наступний крок полягатиме в розробленні сертифікованою геодезичною організацією проекту відведення землі, де буде чітко вказано межі, координати й площу парку. Після погодження цього проекту, його винесуть на сесію. Далі – засідання обласної ради та Верховної Ради.

Сьогоднішню ухвалу, яку підтримали 58 депутатів, секретар Львівської міської ради назвав «завершенням кривавого питання». А його колега по партії Любомир Мельничук охарактеризував, як «хороше компромісне рішення».

Нагадаємо, що перипетії зі Снопківським парком тривають вже не перший рік. Але з новою силою баталії почали розгортатись, починаючи з 27 березня, коли представники «Правого сектору» втрутилися в роботу комунальних служб й завадили проводити санітарну чистку парку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *