ОСТАННІ НОВИНИ

Соціологи назвали лідерів президентської гонки

|

Згідно з результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» на позачергових виборах Президента України, які відбудуться 25 травня,  34,3% (серед усіх опитаних) готові віддати свій голос за П.Порошенка, Ю.Тимошенко хочуть підтримати 11,1% опитаних. Третю позицію займає С.Тігіпко з підтримкою 5,7%. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба соціологічної групи «Рейтинг».

Серед опитаних українців, які точно візьмуть участь у цьогорічних виборах, трійка лідерів президентських перегонів також залишається не змінною: П.Порошенко (43,4%), Ю.Тимошенко (13,9%) та С.Тігіпко (6,7%).

Щодо  інших зареєстрованих кандидатів на президентське крісло, то за результатами опитування М.Добкін отримує 4,1% підтримки виборців, за А.Гриценка готові проголосувати 3,6% опитаних. О.Ляшка та П.Симоненка підтримують близько 3% опитаних, О.Тягнибока та О.Богомолець – близько 2%, Д.Яроша – близько 1%. Не визначилися з вибором 13,4% .

Що стосується явки на цьогорічному волевиявленні, то з 2000 тисяч опитаних українців  половина (51%) однозначно візьмуть участь у виборах Президента України, 27% скоріше візьмуть участь. Найбільша явка виборців прогнозується на Заході, Півночі та в Центрі. Разом з тим, низьку активність демонструють виборців Донбасу та Півдня.

Дослідження соціологічною групою «Рейтинг» було проведене з 25 по 30 квітня. В ході дослідження було опитано 2000 респондентів, жителів України віком від 18 років і старших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *