ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок привідкрив завісу сьогоднішнього таємного засідання Ради

|

Парламент ухвалив рішення, необхідні для успішного завершення АТО та відновлення порядку на сході України. Про це сьогодні, 6 травня, заявив голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи рішення, ухвалені народними депутатами на закритому засідання Верховної Ради України. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

«Нині ми заслухали силовиків, а депутати висловили свої думки з приводу проведення антитерористичної операції. Як на мене, АТО здійснюють недостатньо рішуче і затягують її завершення. Тому парламент затвердив практично усі рішення, про які просили силовики, аби дієво завершити операцію і забезпечити порядок і спокій у східних та південних областях. Це, зокрема, стосується і безперешкодного проведення президентських виборів 25 травня», – підкреслив Олег Тягнибок.

За словами свободівця, на засіданні було затверджено рішення продовжити мобілізацію, про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави, про надання учасникам боротьби з терористами статусу учасників бойових дій.

«Парламент продовжив мобілізацію – на місце тих, хто вже прослужив 45 днів, буде мобілізовано новобранців. Це дуже важливо, бо деякі підрозділи силових структур просто не виконують наказів, які мали би виконувати. Тому повна ротація має відбутися якнайшвидше. Позитив у тому, що ротація відбуватиметься із залученням патріотів-добровольців, які мають бажання і не мають страху перед використанням зброї та готові захищати Україну.

Ухвалено також рішення про додаткові заходи зі зміцнення обороноздатності та безпеки держави – йдеться в основному про соціальні гарантії для осіб, які беруть участь в обороні країни. Важливим також є рішення про те, що усі українські силовики, які борються з терористами, отримають статус учасників бойових дій. Також було спрямовано 41 тисячу тонн паливно-мастильних матеріалів з Державного резерву для ЗСУ, СБУ та МВС», – розповів Олег Тягнибок.

Окрім цього, на переконання Олега Тягнибока, одним із найважливіших сьогоднішніх рішень українського парламенту було надання права виконувачу обов’язків Генпрокурора України робити подання про зняття депутатської недоторканості з народних депутатів України у разі порушень ними законодавства. «Уже сьогодні зроблено відповідне подання на народного депутата Царьова. Також, за інформацією Генпрокурора, готуються подання щодо позбавлення недоторканності ще приблизно п’яти парламентарів, які підтримують сепаратистів та здійснюють антиукраїнську діяльність. Цих осіб слід позбавити депутатського імунітету і притягнути до кримінальної відповідальності», – підкреслив Олег Тягнибок.

Також 6 травня парламент не підтримав ініціативу уряду щодо проведення всеукраїнського консультативного опитування 25 травня. З цього приводу лідер «Свободи» повідомив, що фракція ВО «Свободи» не голосувала за це рішення:«Вважаємо таку ініціативу неконструктивною й такою, що не розв’яже проблему із тероризмом та сепаратизмом на сході. Неприпустимо проводити будь-які референдуми чи опитування під дулами автоматів і фактично повторювати кримський сценарій із псевдореферендумом. Коли ще не завершено антитерористичну операцію, проводити опитування – неправильно, бо це може призвести до ще більшого загострення ситуації».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *