ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентують найкращі фотографії українських студентів

|

Незабаром у Львові стартує Другий щорічний фестиваль студентської фотографії «Спалах». На конкурсний відбір надійшло близько 450 робіт студентів з 13 міст України, а також з Лейпцигу (Німеччина). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У вівторок, 13 травня, о 14:00 год у холі головного корпусу НУ «Львівська політехніка» відкриють виставку 55 найкращих фотографій у різних номінаціях.

Участь у конкурсній програмі Другого щорічного фестивалю студентської фотографії «Спалах» взяли 118 фотолюбителів зі Львова, Києва, Чернівців, Івано-Франківська, Харкова, Дніпропетровська, Полтави, Запоріжжя, Бердянська, Прилук, Ніжина, Мукачева, Дрогобича та з німецького міста Лейпциг. Загалом надійшло майже 450 робіт у чотирьох жанрах: архітектура, люди, пейзаж і репортаж.

Для фестивальної виставки оргкомітет обрав 55 найкращих фотографій. Це роботи 42 учасників. До складу журі Другого щорічного фестивалю студентської фотографії «Спалах» увійшли компетентні і досвідчені професіонали фотосправи: член спілки UAPF Ярослав Мончак, режисерка Люба Сорокіна і фотокореспондент Віталій Грабар. Нагородження переможців фестивалю відбудеться 20 травня.

«Географія фестивалю розширюється. Учасників майже вдвічі більше, ніж минулого року. Роботи вражають своєю якістю, мистецьким баченням авторів. «Спалах» не лише популяризує фотографію як мистецтво, а й доводить, що українське студентство – це велика рушійна і творча сила», – зазначає Олександр Лопушанський, організатор Другого щорічного фестивалю студентської фотографії «Спалах».

Виставку у холі головного корпусу «Львівської політехніки» можна буде переглянути протягом 10 днів до 23 травня. 

Детальніше: www.spalahfest.com

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *