ОСТАННІ НОВИНИ

На що витратить армія благодійні внески від українців

|

За більш ніж 110 мільйонів гривень, які на сьогодні громадяни перевели Збройним Силам України через смс-повідомлення, Міністерство оборони закупить форму для військовослужбовців, а також спальні мішки, захисні шоломи та інші предмети військового побуту. Про це пише УНІАН з посиланням на в.о. директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Ольгу Глобіну.

За словами Глобіної, надання військовим матеріальної допомоги у натуральному вигляді, тобто не грошима, а необхідними речами, значно прискорює реальну допомогу армії. Адже  в такому випадку ті чи інші речі, пожертвувані військовим, відразу, приймають на баланс тієї чи іншої військової частини.

«За 22 мільйони буде придбано 10 тисяч захисних кевларових шоломів, на спальні мішки буде витрачено 8,5 мільйона гривень, 8,5 мільйона – флотська форма, 3,5 мільйона – маскувальні сітки, 2,2 мільйона – засоби зв`язку та комплектуючі до них, 2,1 мільйона – бавовняні простирадла, 1,8 мільйона – ковдри, 1,4 – матраци, 1,2 – топографічні карти, 400 тисяч гривень – наволочки і за 400 тисяч гривень будуть придбані подушки », – додала Глобіна.

Щоправда, у відомстві не знають, коли відбудуться закупівлі, адже терміни процедури дуже тривалі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *