ОСТАННІ НОВИНИ

Росія намагатиметься зірвати вибори президента України – Шведа

|

Росія буде робити дуже серйозні кроки, аби зірвати вибори Президента України. А для того, щоб цього не сталось демократичним силам потрібно об’єднатись і висунути єдиного кандидата в президенти. Про це сьогодні під час громадського мовлення Львівського прес-клубу – «Прес-клуб-ГІТ» повідомив львівський політолог Юрій Шведа, інформує кореспондент Львівського порталу.

«З огляду на ситуацію, в якій відбувається передвиборча кампанія (умови, агресія, тиск), потрібно показати єдність демократичних сил, але не на словах, а на ділі. Той крок, які зробили Кличко і Порошенко – це перший крок, який дав сигнал до з’єднання. Бо між нами ідеологічних і програмних суперечок не існує, ми всі стояли і страждали за одні цінності, то чому ми не можемо зійтись в єдиному», – наголосив Юрій Шведа.

На думку політолога, якби політики піднялися над своїми партійними та особистими інтересами і дійшли до формування єдиного кандидата, то вибори пройшли би в один тур і такий кандидат набрав би більше 50% голосів вже в першому турі.

«Це надзвичайно важливо, бо розуміємо, що зовнішня загроза щодо України включає в себе одну з тих вимог, які ставить Росія – це план зриву президентських виборів. Тому фактично проведення виборів, які відбувалися під контролем міжнародної спільноти, які давали би шанс на легітимізацію влади, це не на руку Росії. Думаю, Росія буде робити дуже серйозні кроки, щоби того не допустити. Тому в такій ситуації формування єдиного кандидата – це було би дуже позитивно», – зауважив Ю.Шведа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *