ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явиться сквер Небесної Сотні та музейний меморіал Небесної Сотні

|

Сьогодні у Львові стартувало опитування серед мешканців, яку вулицю перейменувати іменем Героїв Майдану. Як розповів міський голова Львова Андрій Садовий, у місті також планують сквер та музейний меморіал Небесної Сотні. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Спільно з фахівцями управління культури, з експертами, з історичним факультетом Національного університету імені Івана Франка зупинились на трьох вулицях – це вул Гвардійська, вул Чернівецька і вул Університетська, бо власне студенти розпочали Майдан у Львові. Ці три вулиці сьогодні є для обговорення. Та пропозиція, яка набере більшу кількість голосів, буде винесена на сесію міської ради для голосування, щоб дати назву Героїв Майдану», – розповів міський голова Львова.

А.Садовий також розповів, що планується поява у Львові сквер Небесної Сотні та музейний меморіал Небесної Сотні. «До цього треба дуже виважено підійти, треба провести міжнародний конкурс, щоб провести це на дуже високому естетичному рівні. Щоб цей комплекс прославляв жертовний подвиг наших українців, які віддали своє життя. Ми будемо дуже обережні, щоб був меморіал, яким будуть гордитись українці», – сказав він.

«На сьогодні є опитування у фейсбуці, після цього також будемо проводити опитування серед громадськості. Маємо на це місяць часу, щоб у квітні опитування зробити і вкінці квітня на сесії проголосувати рішення, яке буде реалізовано», – додав мер Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *