ОСТАННІ НОВИНИ

Сех доручила терміново підготувати споруди для укриття населення

|

У зв’язку з ускладненням ситуації на східному кордоні нашої держави голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех доручила головам  районних державних адміністрацій та міським головам  міст обласного значення негайно підготувати до використання за призначенням фонд захисних споруд та доукомплектувати його необхідним майном та медикаментами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Голова облдержадміністрації також дала завдання доукомплектувати групи із обслуговування захисних споруд та провести з ними заняття щодо організації заповнення та правильної експлуатації укриттів.

Керівників підприємств (бюджетної, комунальної сфери та інших форм власності) зобов’язали провести інвентаризацію підземних споруд (найпростіших укриттів), які можна використати для захисту населення у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного і природного характеру та в особливий період.

Ірина Сех також доручила якнайширше поінформувати населення, як діяти за сигналами цивільного захисту.

«У разі невиконання завдань з підготовки сховищ та протирадіаційних укриттів будемо вживати всіх заходів впливу, зокрема скеровуватимемо подання в правоохоронні органи», – підкреслила  Ірина Сех.

Довідка:

Станом на 1 січня 2014 року на обліку в департаменті з питань цивільного захисту облдержадміністрації перебувало 273 сховища та 693 протирадіаційні укриття (всього 966 захисних споруд), з яких 79 (8,2%) готові до використання за призначенням, 504 (52,1%) – обмежено готові та 383 (39,7%) – не готові.

Всього в області приводиться у готовність:

–    273 сховищ цивільного захисту на  112955 осіб площею  93405,3 м2;

–    693 протирадіаційних укриттів на 159441 особу площею 162187,5 м2.

Загальна розрахункова ємність для укриття населення у захисних спорудах становить 272396 осіб, з урахуванням не готових споруд – близько 165000 осіб.

Фото: прес-служби ЛОДА 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *