ОСТАННІ НОВИНИ

Кримські артефакти не повинні потрапити в руки окупантів – Олег Панькевич

|

Заступник Голови ВО «Свобода», народний депутат України Олег Панькевич закликає урядовців не допустити, аби кримські шедеври скіфського періоду, які зараз експонуються в Амстердамі, дісталися окупантам. У зв’язку з цим Олег Панькевич звернувся до міністра культури Євгена Ніщука та в. о. міністра закордонних справ України Андрія Дещиці із закликом подбати, аби виставку повернули до Києва, а не до Криму. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

За словами Олега Панькевича, кримські музеї нещодавно надали Амстердамському музею для експонування найкращі шедеври скіфського періоду, кримські раритети та артефакти, зокрема золоті прикраси. «У травні експонати виставки «Крим: золото і секрети Чорного моря» мають повернутися в кримські музеї. Однак, в умовах окупації Криму Росією повернення експонатів означатиме передачу їх агресорові», – зазначив свободівець.

Націоналіст закликає урядовців розпочати переговори з керівництвом Амстердамського музею щодо повернення експонатів виставки «Крим: золото і секрети Чорного моря» до України та вирішити питання щодо розміщення експонатів зазначеної виставки в Національному музеї історії України в Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *