ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських студентів хочуть пересадити на велосипеди

|

18 березня, в рамках ініціативи «Центр соціальних інновацій», Інститутом міста було проведено першу зустріч проекту «Ровером на пари». Його мета – популяризація велосипеду як основного засобу пересування містом серед молоді. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Акцент було зроблено на студентах, оскільки саме вони є найбільш мобільною категорією населення та найшвидше здатні змінюватись та призвичаюватись до чогось нового. Саме вони можуть стати рушійною силою для розвитку велоруху у Львові.

На заході було проведено презентацію основних аспектів проекту та результатів дослідження щодо використання велосипеду як засобу для пересування містом (результати моніторингу «Якість життя у Львові»). Зокрема, 18% львів’ян мають велосипед, а лише близько 7% використовує його регулярно як основний вид транспорту.

Що стосується студентства, то велосипед мають 28% студентів Львова, а із загальної їх кількості щодня або майже щодня його використовує лише до 11%. 57% опитаних студентів були б згідні використовувати велосипед як основний засіб пересування. Серед причин, чому більшість студентів наразі не користується велосипедом, опитані зазначили нестачу велодоріжок у Львові, небезпечність пересування міськими дорогами, незручність велосипеду як транспорту загалом, а також високу його вартість.

«Зважаючи на те, що за результатами дослідження кожен 10-й львівський студент користується велосипедом як засобом пересування по місту, метою проекту є покращити цей показник та збільшити його втричі – в перспективі 5 років, кожен третій студент буде використовувати велосипед як засіб пересування по місту», – зазначила Мар’яна Малачівська-Данчак, керівник програми аналізу та досліджень Інституту міста.

В обговоренні проблем та шляхів їх вирішення взяли участь радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід, координатор Європейського тижня мобільності, співзасновник майданчику урбан-руху Lypneva.com та завідувач сектору внутрішньої промоції міста Львівської міської ради Дем’ян Данилюк, головні спеціалісти управління молоді, сім`ї та спорту Львівської міської ради Петро Гошовський та Роман Андрес, а також студенти Національного університету «Львівська політехніка».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *