ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові зростає кількість захворілих на ГРВІ

|

За останній тиждень зросла кількість захворілих на ГРВІ та грип. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, поінформувала Львівський портал прес-служба ЛМР.

«Коли була дощова погода, ми тут же це відчули – збільшилась кількість захворілих. І хоча епідпоріг не досягнуто: на 8-й тиждень 2014 року інтенсивний показник складає 74,2 при епідпорозі 88,6. Кількість захворілих збільшується. Скажімо, два тижні тому було зареєстровано 4 тис. 600 хворих, а минулого тижня вже було 5567. Тобто у зв’язку з тим, що зростає вологість, є температура дуже прийнятна для гострих респіраторних захворювань. Ми вживаємо відповідні епідзаходи в наших медичних закладах», – зазначив головний медик Львова.

Водночас він наголосив, що грип – це за визначенням легке захворювання. Лише у невеликого відсотка людей воно може стати важким через ускладнення.

«Тому по-перше, треба намагатись робити все, щоби не захворіти. Інфекція передається через руки! Друге – це тепло одягатись і тримати ноги в теплі. Грип починається з ніг, а не з голови. Тому ноги мають бути сухі і теплі. І третє –  має бути вітамінізована їжа. І не обов’язково екзотичні банани чи лимони, а цілком достатньо цибулі, часнику, яблук.

Ну, якщо ви вже захворіли, будь ласка, залишайтесь вдома, приймайте засоби народного лікування. Якщо впродовж 2-3 днів вам не стало лівше, тобто покращення не видно, негайно зверніться до лікаря. Не зволікайте! Хоча ідеально звернутись до лікаря одразу», – сказав В.Зуб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *