ОСТАННІ НОВИНИ

Ілик хоче віддати «Феофанію» народу

|

У Верховній Раді України зареєстровано проект Постанови №4277 «Про особливості діяльності клінічної лікарні «Феофанія» Державного управління справами», відповідно до якої у цьому закладі лікуватимуться всі категорії громадян.

Відповідну постанову зареєстрував народний депутат України, фракції „Батьківщина” Роман Ілик, повідомила Львівському порталу прес-служба депутата.

„Ми повинні позбутись всіх привілеїв для чиновників та депутатів. В Україні не може бути „особливих” лікарень, санаторіїв, автопарків і так далі. Всі громадяни заслуговують на якісне медичне обслуговування. Перш за все, тут мають лікуватися, проходити реабілітацію, оздоровлення наші Герої Майдану, яким держава повинна забезпечити повний медичний і соціальний супровід протягом життя”, – наголошує парламентар.

Крім того, він нагадав, що на цей медичний заклад у Державному Бюджеті 2013 року було передбачено понад 370 млн грн. На ремонт лише одного корпусу №3 цього медзакладу близько 190 млн грн. Водночас у 2013 році багато важливих державних програм профінансовано менше ніж на 10%  від потреби, на такі важливі програми, як «Онкологія» видатки становили 48% від потреби, а для онкохворих дітей – 38% від потреби. Не було передбачено коштів на закупівлю медичного обладнання для онкологічних закладів України. На профілактику і лікування серцево-судинних захворювань було виділено лише 73% від потреби. 20,7 млн грн було передбачено на лікування хворих на цукровий діабет, а це 33% від потреби.

Фото: ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *