ОСТАННІ НОВИНИ

Ніч у Києві була спокійною. Активісти залишаються у бойовій готовності

|

Протестуючі і силовики в центрі Києва не вживали активних дій протягом минулої ночі, обстановка на Майдані Незалежності залишається спокійною.

Разом з тим протестувальники зберігають пильність і продовжують готуватися до можливого відновлення протистояння, повідомляє“Інтерфакс-Україна”.

Активісти, зокрема, підносять до барикад автомобільні покришки, значна кількість яких складена поблизу барикад по вулиці Інститутській .

До передніх барикад по вулицях Інститутській та Грушевського самооборона Майдану як і раніше не пропускає людей без засобів індивідуального захисту у зв`язку із загрозою обстрілу території снайперами з боку “силовиків”.

Як розповів один з активістів, з боку “силовиків” обстріл снайперами території у передньої барикади на вулиці Інститутській, де протестуючі продовжують палити покришки створюючи димову завісу, припинився близько 23.00 четверга.

Станом приблизно на 3.00 п`ятниці “силовиків” у безпосередній близькості до барикад і на прилеглих до Майдану Незалежності вулицях не спостерігалося.

Також протестуючі всю ніч готували і підносили до барикад пляшки із запальною сумішшю.

Протягом ночі п`ятниці на столичний Майдан періодично прибували автобуси з активістами із регіонів України.

За оцінкою кореспондента агентства, на 5.20 ранку п`ятниці безпосередньо на Майдані Незалежності в Києві перебувало до 5 тисяч протестуючих. Також протестуючі обживають, як мінімум п`ять нових приміщень на Хрещатику з числа магазинів і кафе.

За словами активістів, власники торгових об`єктів добровільно і за обопільною згодою передали протягом минулої доби приміщення в тимчасове користування протестувальникам.

Йдеться, зокрема, про приміщення Центру обслуговування абонентів оператора мобільного зв`язку “Київстар”, магазин цифрової техніки мережі “Алло” та мережі одягу Mango, а також мережі кав`ярень “Кофе Тайм” та ресторану “Славутич Шато Пивоварня”.

Активісти розмістили в приміщеннях зазначених закладів та магазинів, зокрема, медпункти і пункти відпочинку для протестувальників.

Українська правда 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *