ОСТАННІ НОВИНИ

Сало пригрів собі місце в Академії сухопутних військ

|

Від середини січня апарат Львівської обласної держадміністрації не працював, бо активісти заблокували будівлю. Губернатор Олег Сало зміг потрапити до свого кабінету 17 лютого. Наступної ночі протестувальники знову взяли під контроль вхід до ОДА. Про це пише Gazeta.ua.

«Це показовий експеримент, який доводить абсурдність роботи чиновника. Адже за цей час в області нічого не змінилося – господарка ведеться, світло є, корови дояться», – говорить депутат обласної ради від Народного руху 35-річний Олександр Ганущин. «Я просив активістів не заважати роботі фінансового управління, бо від нього залежать вчасні виплати зарплат і виконання обласних програм. Тому жодних затримок не було. А Сало собі пригрів місце у військових – в Академії сухопутних військ».

Апарат ОДА – це 120 чиновників. Іще 600 людей працюють у структурних підрозділах адміністрації – департаментах. Їх 22.

«Роботу департаменту економіки дублює управління статистики. Департамент житлово-комунального господарства – це дублювання функцій органів місцевого самоврядування. Лише частина посадовців департаменту агропромислового розвитку можуть працювати з виробниками, функції решти півсотні виконує статистика, – говорить Олександр Олександрович. – Роботу департаменту внутрішньої політики можна замовити будь-яким приватним фірмам із моніторингу. А що робить департамент промислової політики, коли в області лише сім державних підприємств?»

За його словами, 20 відсотків працівників ОДА – пенсіонери. «Кількість чиновників обласної адміністрації можна скоротити до третини. Ідеальна модель реформи – коли всі функції перебирають на себе органи місцевого самоврядування. А губернатор є таким собі прокурором-наглядачем», – стверджує Ганущин.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *