ОСТАННІ НОВИНИ

Європа погодила санкції проти українських чиновників

|

Європейський союз вирішив запровадити візові та фінансові санкції проти винних у застосуванні неймовірного насильства в Україні. Про це заявили керівники Євросоюзу під час зустрічі у Брюсселі, яку дублювали в ефірі “Громадського ТВ”.

Герман ван Ромпей заявив, що у ЄС є консенсус щодо необхідності покарати винних у смертях людей в Україні.

За його словами, мають бути використані можливі і неможливі засоби, щоб примусити до діалогу всі сторони конфлікту в Києві. “Ми маємо зрозуміти, які механізми будуть дієвими. Ми вводимо візові санкції за неймовірне використання сили – це одна відповідь. Інша відповідь – фінансова”, – заявив Ромпей.

Він вважає, що в Україні слід обрати нового президента і новий парламент. Глава Єврокомісії Жозе Баррозу заявив, що головним завданням зараз є деескалація конфлікту. “Ми не можемо забути трагічні смерті останніх днів. Саме тому міністри зібрались, щоб запровадити санкції щодо тих, хто відповідає за насильство”, – завив Баррозу.

За його словами, він мав розмову із керівниками Франції та Німеччини, і Ангела Меркель та Франсуа Олланд зацікавлені, щоб люди в Україні не гинули і щоб винні у смертях були покарані. Як уточнив депутат від “Батьківщини” Григорій Немиря, йдеться ще й про силовий блок санкцій щодо керівників силових відомств, які ініціювали насильство в Україні.

Економічні санкції торкнуться тих представників бізнесу, які досі підтримують режим, який порушує права людини.

Політичний блок санкцій має торкнутись депутатів і керівників АП Януковича, які дотичні до прийняття законів 16 грудня і силових акцій в останні дні.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *