ОСТАННІ НОВИНИ

Глава МЗС Швеції поклав відповідальність за заворушення в Україні на Януковича

|

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більд поклав відповідальність за заворушення в Україні на Президента Віктора Януковича. Про це він написав у своєму Твіттері.

«Треба сказати прямо: остаточна відповідальність за смерть і насильство в Києві лежить на Президентові Януковичі. У нього кров на руках», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше посол США на Україні Джеффрі Пайєтт також заявляв, що Сполучені Штати вважають українського лідера «відповідальним за все, що відбувається в країні».

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський також вважає, що українська влада й особисто Янукович несуть відповідальність за загострення ситуації в Україні.

«За прийняття рішення грубого силового розгону Майдану, українська влада несе відповідальність за наслідки, що далеко йдуть, як в Україні, так і у відносинах з ЄС», – написав Сікорський в Twitter.

Генсекретар Ради Європи Торбйон Ягланд засудив нову хвилю кровопролиття в Україні. Також він закликає всі політичні сили діяти відповідально й утримуватися від нових насильницьких дій.

МЗС Литви закликає країни Європейського союзу розглянути запровадження цілеспрямованих санкцій проти відповідальних за застосування насильства в Україні. У МЗС РФ вважають, що події в Україні є прямим результатом політики потурання з боку західних політиків, які закривають очі на агресивні дії радикальних сил.

Нвгвдаємо, що з ранку 18 лютого в Києві триває протистояння між співробітниками правоохоронних органів і прихильниками опозиції. Воно почалося після того, як протестувальники спробували пройти ходою до будівлі Верховної Ради на підтримку конституційної реформи.

МОЗ офіційно підтвердило, що в ході протистояння загинуло 25 осіб. За даними на ранок 19 лютого, за медичною допомогою звернулися понад 350 постраждалих під час зіткнень у центрі української столиці, 241 людину госпіталізовано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *