ОСТАННІ НОВИНИ

Закон про амністію набув чинності

|

Генпрокурор Віктор Пшонка ввів у дію закон про амністію. Як повідомляють «Коментарі» про це інформує прес-служба ГПУ.

«Згідно зі статтею 10 Закону України від 29 січня 2014 № 737 – VII «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» повідомляю, що згідно з інформацією Міністерства внутрішніх справ України, служби безпеки України та місцевих органів влади учасниками масових акцій протесту фактично скоєно сукупність дій, передбачених статтею 9 цього Закону.

У зв´язку з публікацією цього повідомлення зазначений Закон вводиться в дію з 17 лютого 2014 року і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності і покарання осіб, які вчинили в період 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 злочини, передбачені статтею 1 цього Закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт», – повідомляється на сайті ГПУ.

Як повідомляли «Коментарі»,мітингувальники звільнили та передали будівлю КМДА владі Києва. Також у п´ятьох областях розблоковані ОДА.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про амністію учасників протестних акцій авторства «регіонала» Юрія Мірошниченка.

Закон передбачає вступ в силу амністії після звільнення всіх зайнятих протестувальниками адміністративних будівель, а також розблокування вулиці Грушевського у Києві.

При цьому протестувальники можуть не звільняти Будинок профспілок і Міжнародний центр культури і мистецтв Федерації профспілок України (Жовтневий палац). У разі невиконання умов, за 15 днів закон втрачає чинність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *