ОСТАННІ НОВИНИ

Власник «Гранд-готелю» хоче через суд приватизувати кінотеатр «Київ»

|

У Львові триває судовий процес, пов’язаний із майбутньою приватизацією приміщення колишнього кінотеатру “Київ”. ТзОВ «Кінокомплекс-Київ” хоче через суд примусити Львівську міськраду продати йому приміщення площею понад 800 кв. м у самому центрі Львова по 680 доларів за метр. У мерії ж вважають, що це надто дешево, повідомляє Zaxid.Net.

ТзОВ «Кінокомплекс-Київ» орендує приміщення колишнього кінотеатру «Київ» з 2012 року. Весною 2013 року депутати міськради прийняли ухвалу, якою дозволили орендарю викупити приміщення у приватну власність.

Згідно з оцінкою, проведеною незалежною організацією, вартість нерухомості визначили у 4,8 млн грн, тобто трохи більше $680/кв. м. Однак пізніше в управлінні комунальної власності ЛМР вирішили, що це надто дешево, і запропонували орендарю надати коректну оцінку вартості. Варто зазначити, що стороннього оцінювача вибирало на конкурсі саме управління комунальної власності.

Компанія-орендар відмовилась переглядати вартість викупу приміщень і звернулася з позовом до суду, аби зобов’язати мерію продати нерухомість по уже визначеній ціні.

У четвер 13 лютого Львівський апеляційний господарський суд провів уже друге засідання у цій справі, призначивши експертизу звіту про оцінку майна, оскільки фахівці управління комунально власності ЛМР наполягають, що цей звіт був складений з порушеннями (зокрема, там є арифметичні помилки) і не враховує реальної вартості приміщення – в якості аналогів для оцінки експерти використали приміщення, що, по-перше, не мали такого вигідного місця розташування як “Київ”, а по-друге, перебували у гіршому стані.

Проводити експертизу оцінки вартості за клопотанням ТОВ «Кінокомплекс-Київ» суд доручив Львівському НДІ судової експертизи із залученням представника компанії, яка проводила первісну оцінку. Як заявила журналістам начальник управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун, таке рішення суду зумовлює конфлікт інтересів, коли представник оцінювача фактично перевірятиме свій власний звіт.

Співласниками ТзОВ «Кінокомплекс-Київ» є Вікторія Свіщова (50%), яка за інформацією НГ.Львів є донькою президента львівського ватерпольного клубу “Динамо-Львів”, та Григорій Козловський, відомий львівський бізнесмен, якому, зокрема, належать готелі “Гранд Готель” та “Святослав”, а токож пивний ресторан “Королівська пивоварня”. Серед видів діяльності ТзОВ «Кінокомплекс-Київ»  вказано розповсюдження і демонстрацію фільмів, діяльність барів та організація азартних ігор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *