ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині прикрили діяльність наркоторговця

|

Міліціянти Львівщини припинили діяльність наркоторговця, який займався збутом наркотичних засобів на території Пустомитівського району. Вартість вилучених наркотичних речовин та медичних препаратів за цінами «чорного» ринку становить близько 30 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

На початку літа 2013 року, працівники сектору Пустомитівського РВ ГУМВС України у Львівській області встановили, що 29-річний мешканець Пустомитівського району займається продажем таблеток «Subutex» наркозалежним особам.

Ці таблетки містять в собі наркотичну речовину – бупренорфін. Міліція спільно з прокуратурою Пустомитівського району провели ряд слідчих дій, в результаті яких було задокументовано та припинено протиправну діяльність наркоторговця. На виконання ухвали Пустомитівського районного суду, працівники Пустомитівського РВ спільно з Управлінням боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України у Львівській області провели у помешканні зловмисника обшук та вилучили значну суму грошових коштів у національній та іноземній валюті.

Крім того було вилучено велику кількість медичних шприців, понад 20 таблеток «Subutex», а також інших медичних препаратів, обіг яких є обмежений. Вилучені наркотичні засоби та медпрепарати були направлені до НДЕКЦ при ГУМВС України у Львівській області для проведення ряду експертиз. «Вартість вилучених наркотичних засобів та медичних препаратів, за цінами «чорного» ринку, становить близько 30 тисяч гривень», – повідомив начальник Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Олексій Душейко.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

Дане правопорушення карається позбавленням волі на строк від 6 до 10 років. В міліції звертають увагу громадян, що в Україні передбачена кримінальна відповідальність за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у вигляді позбавлення волі від 4 до 12 років.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *