ОСТАННІ НОВИНИ

Санкції проти України зараз стали б помилкою – президент Єврокомісії

|

Санкції щодо України зараз стали б помилкою, а пріоритетом має стати створення сприятливих умов для мирної зміни влади в країні. Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, повідомляє «ВВС Україна».

«Зараз ми перебуваємо у фазі, коли пріоритетом є стабілізація ситуації в країні, щоб уникнути насильства, щоб покласти початок серйозної розмови між владою і опозицією», – сказав Баррозу в інтерв´ю агентству Reuters.

«Інші заходи на цьому етапі можуть мати тільки негативні наслідки», – зазначив він. За його словами, ЄС повинен допомогти Україні створити умови для передачі влади чи знайти рішення, яке було б повністю легітимним».

Разом з тим Баррозу додав, що особисто запевнив Віктора Януковича, що якщо ситуація погіршиться і насильство проти демонстрантів продовжуватися, ЄС не буде стояти осторонь. Як повідомляли «Коментарі», віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич заявив, що рішення про введення санкцій проти посадових осіб України Європейський союз може прийняти до кінця лютого. Також нагадаємо, 6 лютого на пленарному засіданні Європарламенту була прийнята резолюція про погіршення ситуації в Україні. Європарламент закликав Євросоюз розпочати підготовку персональних санкцій щодо українських чиновників.

Крім того, євродепутати підтримали ініціативу про створення незалежного слідчого комітету під егідою Ради Європи для розслідування фактів порушень прав людини, які мали місце під час демонстрацій в Україні. Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *