ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створили ще один дитячий будинок сімейного типу

|

Сьогодні рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради було створено ще один дитячий будинок сімейного типу. ДБСТ створено на вул. Тракт Глинянський. Підґрунтям для цього рішення став протокол міжвідомчої комісії з підтримки сімейних форм опіки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«На виховання у цей дитячий будинок сімейного типу передано трьох рідних між собою дітей-сиріт: двох хлопців 17 та 15 років, і дівчину 16 років, а також двох дітей позбавлених батьківського піклування: дівчинку 14 років та хлопчика 11 років. Вони теж є між собою рідними.

Взагалі, слід наголосити, що в Дитячі будинки сімейного типу влаштовують в основному діти родинних груп, тобто рідні між собою брати та сестри, яких не беруть в прийомну сім’ю чи тим більше під опіку чи піклування, бо багато дітей. Мета цього – з’єднати до купи братів і сестер – великі родинні групи, щоб вони разом росли до повноліття мінімум, а якщо будуть навчатись у вищих чи професійно-технічних закладах до 23 років, або до закінчення навчального закладу. В ДБСТ може одночасно проживати 10 дітей + двоє батьків вихователів.

Наразі у Львові є один Дитячий будинок сімейного типу на Сихові. Там знаходиться 10 дітей, з них 8 – діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, і двоє рідних дітей, один з цих рідних дітей – це усиновлена дитина. І ось сьогодні ми створили ще один такий будинок», – розповів начальник відділу у справах дітей ЛМР Ростислав Тимків.

Нагадаємо, відповідно до ухвали ЛМР від 23.09.2013 року № 2665 «Про придбання житла для створення ДБСТ» територіальною громадою Львова в особі Львівської міської ради було придбано житловий будинок на вул. Тракт Глинянський. Загальна площа будинку, який складається з шести кімнат та кухні становить 268,2 кв.м., житлова площа становить 107,8 кв.м. Будівля складається з 2-х поверхів та півпідвалу з гаражем. Проща прибудинкової території становить 534,6 кв. м.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *