ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові скульптори представили льодову виставку «Душа України»

|

Сьогодні, 6 лютого, у Будинку льодових скульптур, що на проспекті Свободи, відкрили виставку «Душа України». Митці зі Львова, Луцька, Вінниці, Запоріжжя, Харкова і Луганська завершили роботу над серією скульптур присвячених видатним постатям української історії та сьогодення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

До роботи над виставкою «Душа України» залучили 10 професійних скульпторів з різних міст України. Протягом місяця майстри створили 14 льодових скульптур. Їх присвятили Іванові Франку, Василеві Стусу, Миколі Гоголю, Іванові Миколайчуку, Михайлові Дзиндрі, журналісту Георгію Гонгадзе, січовому стрільцю Михайлові Гаврилку, вченим-винахідникам Юрію Кондратюку та Віктору Глушкову, художникам Олександру Архипенку та Марії Приймаченко, творцеві Львівської Опери Зиґмунту Ґорґолевському. Особливою присвятою стала робота «Душа України» в пам`ять про жертв подій на вулиці Грушевського у Києві цього року.

«В час змін для утворення нової держави, нового суспільства необхідне об’єднання українців на захист правди і справедливості, проти диктатури та свавілля. Для реалізації цього проекту об’єдналися скульптори з Луганська, Львова, Харкова, Вінниці, Запоріжжя, а також колектив «Львівських ярмарків». Наша виставка є прикладом того, як об’єднання вмотивованих українців приводить до набагато більших досягнень, ніж якби ми діяли поодинці. Тому ми закликаємо усіх не бути байдужими, об’єднуватись і діяти з душею», – зазначив автор ідеї виставки, львівський скульптор Ярема Мисько.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *