ОСТАННІ НОВИНИ

Суд відпустив під домашній арешт ще двох активістів Майдану зі Львівщини

|

Учора, 5 лютого, Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід щодо двох «заручників Банкової» – 31 річного Нестора Дидика зі Стрия та 41-річного Андрія Ленця з Комарного. Про це повідомила голова Львівської обласної організації ВО «Свобода», народний депутат України Ірина Сех.

«Нестор Дидик давав покази через відеозв’язок із Лук’янівського СІЗО. Апеляцію Андрія розглядали без його участі – він у спецвідділі Київської лікарні швидкої допомоги після побиття «беркутівцями». У нього черепно-мозкова травма, на голові біля 30 швів, зламана щелепа, вибиті зуби… Ми разом з народним депутатом Юрієм Бубликом клопотали про взяття Андрія на поруки, але суд виніс рішення про домашній арешт. Сподіваюся, що сьогодні родичі зможуть забрати Ленця до Львова – ми домовилися про його лікування в одній із львівських лікарень. Нестора Дидика (він, до речі, племінник Андрія) теж рідні сподіваються забрати сьогодні зі слідчого ізолятора додому», – зазначила Ірина Сех.

Вона також висловлює вдячність усім, хто підтримує «заручників Банкової». «Хлопців захищають на громадських засадах кваліфіковані адвокати, на суди приходить багато журналістів, активістів – це дуже серйозна підтримка», – зазначила народний депутат.

Вона також розповіла, що цього ж дня в Апеляційному суді розглядали зміну запобіжного заходу щодо львівського фотографа Мар’яна Гавриліва. «Раніше йому присудили два місяці арешту. А сьогодні колегія суддів перенесла слухання апеляції на 14 лютого, бо начебто не відомо про місцезнаходження Гавриліва. Це при тому, що він у важкому стані в лікарні під охороною, і захист надав суду довідку про це. Але, видно, було таке замовлення – тримати заручників, і судді його виконали», – зазначила Ірина Сех.

Нагадаємо, що Нестора Дидика та Андрія Ленця разом з кількома іншими було затримано 23 січня о 5 ранку. На розі вул.Грушевського та Кріпосного провулку в Києві їхній бус зупинили й розтрощили «беркутівці», водія і пасажирів жорстоко побили. Їм висувають звинувачення за ст. 296 (Хуліганство, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *