ОСТАННІ НОВИНИ

Турчинов вважає, що завтра ВР може проголосувати за зміни до Конституції

|

В опозиції заявляють, що до завтра можуть бути підготовлені зміни до Конституції. Про це сказав на засіданні парламенту народний депутат Олександр Турчинов, передає УНН.

“Працює робоча група, яка вже на завтра може видати проект документів, які ми можемо проголосувати 300 голосами”, – сказав О.Турчинов.

Він додав, що вказані зміни до Конституції підвищать роль ВР.

“Зміни побудують демократичний лад, де є баланс між гілками влади, де є незалежний суд”, – додав нардеп.

У свою чергу представник Президента у ВР Юрій Мірошніченко підтвердив, що більшість та опозиція близькі до компромісу щодо внесення змін до Конституції. Нардеп запропонував створити спільну робочу групу для напрацювання змін до основного закону. Він зазначив, що вказані зміни можуть бути проголосовані найближчим часом.

Нагадаємо, одним з найголовніших питань порядку денного сьогоднішнього засідання стало обговорення так званого “конституційного питання”.

Як відомо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада 2013 року.

Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест, що призвів до суспільно-політичної кризи.

Одним з можливих рішень суспільно-політичної кризи на думку опозиції є повернення до Конституції 2004-го року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *