ОСТАННІ НОВИНИ

Представники МОК «ЄвроБаскет 2015» вивчають баскетбольний досвід Сербії

|

Делегація Федерації баскетболу України та Місцевого організаційного комітету «ЄвроБаскет 2015» на чолі з президентом ФБУ Олександром Волковим здійснила робочу поїздку до Сербії. Про це Львівський портал повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Під час перебування в Белграді представники МОК «ЄвроБаскет 2015» ознайомилися з роботою багатофункціональної арени Kombank Arena в рамках матчу Євроліги між баскетбольними клубами «KK Partizan NIS» (Сербія) та «Lokomotiv Kuban» (Російська Федерація).

«Сербія – це одна з провідних баскетбольних країн світу та Європи. Імена Владе Діваца, Олександра Джорджевича, Деяна Бодіроги та багатьох інших відомі на весь світ. В цій країні люблять баскетбол та вміють організовувати великі спортивні події. Тому досвід Сербії у цьому плані для нас є важливим», – відзначив директор турніру «ЄвроБаскет 2015» Маркіян Лубківський.

За його словами, під час матчу фахівці оргкомітету здійснили моніторинг роботи системи безпеки, забезпечення умов для медіа, а також поведінки вболівальників, які майже повністю заповнили 23-тисячну арену.

1 лютого на іншій бєлградській арені Hala Pionir також пройшов «Матч Легенд», що організований Міжнародною студентською баскетбольною лігою у рамках свята баскетболу. У матчі взяли участь команди «Захід» та «Схід», до складу яких увійшли легендарні баскетболісти минулого. Капітаном команди «Схід» став Олімпійський чемпіон, президент Федерації баскетболу України Олександр Волков.

В цей день також відбувся «Матч Зірок МСБЛ», у якому взяли участь 27 студентів-баскетболістів з 16 вузів восьми країн (Росії, Сербії, України, Білорусії, Естонії, Чорногорії, Хорватії, Боснії і Герцеговини). Довідка Kombank Arena (Бєлград, Сербія) – одна з найбільших багатофункціональних спортивних арен Європи. Вміщує до 23 тис. глядачів під час спортивних заходів та до 25 тис. – під час концертів. На арені проводяться спортивні та культурні заходи, виставки, ярмарки, концерти. Щороку арену відвідує від 600 тис. до 800 тис. людей.

Площа 6-рівневої будівлі – 48000 м². Комплекс складається з великої та малої арен. Арену біло відкрито 31 липня 2004 року. Тут проходив конкурс пісні «Євробачення 2008».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *