ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада фінансово підтримає цьогорічний Форум видавців

|

 Львівська обласна рада і цього року надасть підтримку у проведенні Форуму видавців. Таке рішення депутати прийняли 30 січня на засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

Йдеться про фінансову підтримку VIII Міжнародного дитячого фестивалю у Львові, зокрема, Конкурсу та фестивалю дитячого читання «Книгоманія», який, за інформацією президента ГО «Форум видавців» Олександри Коваль, проходитиме у Львові 16 – 18 травня цього року.

Також Львівська обласна рада традиційно виступить співорганізатором та підтримає проведення XXI міжнародного книжкового форуму «Форуму видавців у Львові», який відбуватиметься 10 – 14 вересня 2014 року.

У листі, скерованому на адресу Львівської обласної ради президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль пише: «Кількість запрошених учасників та гостей становитиме понад 3 000 видавців, авторів, бібліотекарів, журналістів, дослідників з України та з-за кордону. Почесними гостями Форуму 2014 року будуть країни Дунайського регіону. Програма передбачає візит офіційної делегації в складі письменників, діячів культури, громадських і політичних діячів, журналістів».

Організатори зазначають, що в програмі Форуму – Львівський міжнародний літературний фестиваль – один із найбільших і найвідоміших у Центральній та Східній Європі, який відбувається у Львові з 2006 р. Його цьогорічна фокусна тема: «1914-ий: зміна епох». У межах фестивалю планується понад 200 акцій. Країнами-учасникам фестивалю будуть Австрія, Німеччина, Угорщина, Словаччина, Румунія, Молдова, Болгарія, Сербія, Хорватія, Швейцарія, Італія, Чехія, Польща, Словенія тощо. У рамках Форуму пройде Фестиваль української мови. Також відбудуться заходи з популяризації читання у Львівської області, зокрема, у містах Дрогобич та Жовква.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *