ОСТАННІ НОВИНИ

Військові заявляють, що блокування їхніх частин зірве охорону дипломатичних установ

|

У Львові заблоковано військові частини внутрішніх військ невідомими громадянами за допомогою скупчення легкового транспорту біля основних, транспортних контрольно-перепускних пунктів частин, які повністю перекрили основні, запасні, в тому числі пожежні виїзди. Такі дії перешкоджають здійсненню завдань, які покладені на внутрішні війська. Про це Львівський портал повідомили у прес-службі Внутрішніх військ МВС.

В місті припинено участь військовослужбовців внутрішніх військ в охороні громадського порядку, не забезпечується конвоювання заарештованих і засуджених та охорона обвинувачених під час судового процесу. Під зривом охорона дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав.

Також у МВС повідомляють, що невідомими громадянами пошкоджено два автомобілі “Зіл” полку внутрішніх військ. Спроби командування частин і чергових служб переконати пікети в їх протизаконність дій, і надати можливість вільного пересування по особовому складу і транспорту, позитивних результатів не дали.

Блокування військових частин бере участь близько 200 легкових автомобілів та до 2 тис. осіб, серед яких знаходиться радикально налаштована молодь в масках. Зазначені дії підпадають під визначення таких статей КК України та 1 ч., ст. 279 “Блокування транспортних комунікацій шляхом встановлення перешкод”, ч. 2, ст. 289 “Незаконне заволодіння транспортним засобом”, ст. 411. “Умисне знищення або пошкодження військового майна”, ст. 293 “Групове порушення громадського порядку”, ст. 295 “Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку”, ч. 2, ст. 296 “Хуліганство”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *