ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відзначили 105-ту річницю від дня народження Степана Бандери

|

Традиційно 1 cічня на площі перед пам’ятником Степанові Бандері у Львові відбуваються урочистості з нагоди річниці від Дня народження Степана Бандери – видатного політичного діяча, голови Проводу ОУН, Героя України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської облради.

Розпочалися урочистості покладанням квітів до пам`ятника Степанові Бандері. Квіти до підніжжя пам’ятника голова Львівської обласної ради Петро Колодій, народний депутат України Ірина Фаріон, міський голова м. Львова Андрій Садовий, секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, представники депутатського корпусу Львівської обласної та міської рад, представники громадськості.

 На площі Кропивницького, де відбулися урочистості, зібралося майже півтисячі людей. Тут представники духовенства провели чин панахиди з нагоди вшанування пам’яті голови Проводу ОУН, Героя України Степана Бандери, після чого розпочалося громадське віче.

Народний депутат України Ірина Фаріон у своєму виступі, зокрема, відзначила, що Львівська обласна рада у 2012 році стала ініціатором заснування премії імені Героя України Степана Бандери. Премію присуджують у трьох номінаціях – «Політична діяльність», «Науково-навчальна національна державотворча діяльність» та «Громадська діяльність». Лауреатами премії імені Степана Бандери у 2013 році визначено наступних осіб:  

Микола Посівнич (м. Львів) – науковець, громадський діяч, автор понад 130 наукових публікацій, 5 монографій, 6 брошур, упорядник та редактор 16 книг, календарів Літопису УПА на 2004 – 2014 роки та про Степана Бандеру на 2009 рік – в номінації «Політична діяльність»;

Олег Фешовець (м. Львів) – видавець, науковий редактор, автор понад 20 перекладжів, кандидат філософських наук, директор видавництва «Астролябія», головний редактор Львівського мілітарного альманаху «Цитаделя» – в номінації «Науково-навчальна національна державотворча діяльність»;

отець Ігор Цар (м. Львів) – священик, який донедавна був капеланом Української Греко-Католицької Церкви в одній із в’язниць; автор книг «Останні будуть першими», «Покликаним до свободи», «За що ми любимо Бандеру», «Жиймо так, щоб бути разом в небі!», «Нова євангелізація в Україні», «Молодь і жива парафія» – в номінації «Громадська діяльність».     

Фото: УНН                       

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *